Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g905g4252kcal57g615.2g171.9g19.9g
Voi 302g2188kcal3.6g1.2g245.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl1206g4101kcal24.1g36.2g422.2g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g1206g724kcal48.3g60.3g30.2g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g603g525kcal6.6g256.9g36.8g0g
Sokeri 754g3060kcal0g753.2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini121g421kcal103.3g0g0.1g0g
Vesi91g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g609g530kcal6.7g259.5g37.2g0g
Vesi603g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker513g1999kcal0.2g497.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g35600kcal499.6g4959.6g1887.2g39.8g
Valittu annoskoko6912g17800kcal249.8g2479.8g943.6g19.9g
Annoskoko puolitettuna3456g8900kcal124.9g1239.9g471.8g10g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734