Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2800g505kcal15.7g70g11.2g19.6g
Oliiviöljy 196g1733kcal0g0g196g0g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 28g78kcal3.1g10.7g0.9g7.4g
Herne 1400g965kcal70.8g131g5.6g43.4g
Ruokakerma Valio 5%1400g840kcal16.8g39.2g70g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g1050g1050kcal189g2.1g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13832g10344kcal590.8g506g630.4g140.8g
Valittu annoskoko6916g5172kcal295.4g253g315.2g70.4g
Annoskoko puolitettuna3458g2586kcal147.7g126.5g157.6g35.2g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328