Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%100g160kcal2.7g2.7g15g0g
Poronkäristys (Kylmänen)112g151kcal22.4g0.1g6.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g56g14kcal0.6g2.7g0.1g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g160g96kcal2.4g20.8g0.2g1.4g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto50g140kcal9.5g0g11g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g4g10kcal0.5g0.1g0.9g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1384g1289kcal76.4g53g83.8g5.6g
Valittu annoskoko692g645kcal38.2g26.5g41.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna346g322kcal19.1g13.3g21g1.4g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763