Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 83g19kcal1.5g2g0.2g1.8g
Peruna, punnittu kuorineen 250g162kcal4g33g0.4g2.1g
Timjami 0.5g1.4kcal0g0.1g0g0.2g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 267g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 3.7g11kcal0.3g0.5g0.9g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g83g92kcal1.9g3.3g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1384g650kcal15.4g77.8g28.6g8.4g
Valittu annoskoko692g325kcal7.7g38.9g14.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna346g163kcal3.9g19.5g7.2g2.1g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181