Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 250g45kcal1.4g6.2g1g1.7g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Herne 125g86kcal6.3g11.7g0.5g3.9g
Kuohukerma,valio,2dl125g425kcal2.5g3.7g43.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g94g263kcal15g0.9g21.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1385g1966kcal51g47.4g168.8g12.6g
Valittu annoskoko693g983kcal25.5g23.7g84.4g6.3g
Annoskoko puolitettuna346g492kcal12.8g11.9g42.2g3.2g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368327