Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1000g1600kcal27g27g150g0g
Poronkäristys (Kylmänen)1120g1512kcal224g1.1g67.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g100g730kcal1g1g80g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g560g140kcal5.6g27.4g1.1g14g
Peruna, keskikokoinen 60g1600g960kcal24g208g1.6g14.4g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto500g1400kcal95g0g110g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g40g104kcal5.2g0.8g8.8g0.2g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13840g12892kcal763.6g530.6g837.4g57.2g
Valittu annoskoko6920g6446kcal381.8g265.3g418.7g28.6g
Annoskoko puolitettuna3460g3223kcal190.9g132.7g209.4g14.3g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763