Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 833g191kcal15.1g20g1.7g17.5g
Peruna, punnittu kuorineen 2500g1618kcal40g329.5g4.3g21.3g
Timjami 5g14kcal0.5g1.3g0.4g1.8g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Vesi, vesijohtovesi 2667g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 37g112kcal3.5g5g8.6g0.6g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g833g917kcal19.2g33.3g83.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13840g6498kcal156.6g778.2g286.6g82.4g
Valittu annoskoko6920g3249kcal78.3g389.1g143.3g41.2g
Annoskoko puolitettuna3460g1625kcal39.2g194.6g71.7g20.6g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181