Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 121g416kcal12.4g84.9g1.5g4.2g
Sokeri 139g563kcal0g138.6g0g0g
Leivinjauhe 2.3g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Ruokasooda 2.3g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g58g426kcal0.6g0.6g46.7g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g47g15kcal1.6g2.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 51g73kcal6.4g0.2g5.3g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g117g82kcal14g4.7g0.6g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g146g64kcal0.4g14.6g0.7g2.3g
Sitruunamehu, laimentamaton5.8g1.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1386g3318kcal71g500.8g109.6g13g
Valittu annoskoko693g1659kcal35.5g250.4g54.8g6.5g
Annoskoko puolitettuna347g829kcal17.8g125.2g27.4g3.3g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615