Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g180g238kcal39.7g0g8.3g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK113g151kcal24.8g0g6.8g0g
Lanttu 113g33kcal1.1g5.2g0.3g2g
Porkkana 113g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Peruna, vanha, kuorittu 90g69kcal1.7g14g0.2g0.9g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g14g74kcal0.1g0.1g8.1g0g
Milbona Maito rasvaton68g22kcal2.2g3.3g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1386g1247kcal140.6g57.8g47.8g11.6g
Valittu annoskoko693g624kcal70.3g28.9g23.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna347g312kcal35.2g14.5g12g2.9g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403