Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g1620g502kcal14.7g116.8g2.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g720g432kcal10.8g93.6g0.7g6.5g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Oliiviöljy 97g859kcal0g0g97.2g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g101g121kcal2.5g6g9.1g1.5g
Valkoviinietikka (Rajamäen)54g11kcal0g3.5g0g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g11g23kcal1g2.9g0.8g4g
Mustapippuri, annos 1g3.6g8.2kcal0.4g1.4g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g360g936kcal54g0.7g79.2g0g
Vesi3599g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13860g5978kcal176.2g484.4g380.2g36.2g
Valittu annoskoko6930g2989kcal88.1g242.2g190.1g18.1g
Annoskoko puolitettuna3465g1495kcal44.1g121.1g95.1g9.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850