Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1424g854kcal21.4g185.1g1.4g12.8g
Bataatti, kuorittu 1024g829kcal16.1g172.3g0.5g30.7g
Porkkanaraaste 200g1640g443kcal9.8g86.9g3.3g41g
Lanttu 1520g439kcal15.2g69.9g4.6g27.4g
Palsternakka 1328g845kcal6.6g156.7g5.3g59.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13872g6818kcal138.2g1341.8g30.2g343.4g
Valittu annoskoko6936g3409kcal69.1g670.9g15.1g171.7g
Annoskoko puolitettuna3468g1705kcal34.6g335.5g7.6g85.9g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513