Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2809g927kcal92.7g137.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 515g735kcal64.4g1.5g52.8g0g
Sokeri 1405g5702kcal0g1403.3g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g94g291kcal10.3g56.2g6.6g26.2g
Hiiva 234g174kcal30.7g2.6g0.9g16.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 937g6652kcal7g3.7g749.2g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g937g1659kcal1.9g91.8g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13888g32279kcal414g3393.6g1622.8g84.8g
Valittu annoskoko6944g16140kcal207g1696.8g811.4g42.4g
Annoskoko puolitettuna3472g8070kcal103.5g848.4g405.7g21.2g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854