Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1426g855kcal21.4g185.3g1.4g12.8g
Bataatti, kuorittu 1025g830kcal16.1g172.5g0.5g30.8g
Porkkanaraaste 200g1642g443kcal9.9g87g3.3g41g
Lanttu 1522g439kcal15.2g70g4.6g27.4g
Palsternakka 1330g846kcal6.6g156.9g5.3g59.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13888g6826kcal138.4g1343.4g30.2g343.6g
Valittu annoskoko6944g3413kcal69.2g671.7g15.1g171.8g
Annoskoko puolitettuna3472g1707kcal34.6g335.9g7.6g85.9g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513