Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton2001g2161kcal452.3g0g36g0g
Pinaatti 600g80kcal9.7g2.4g1.8g7.8g
Sipuli (kuorittu)1001g270kcal13g48g2g17g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1201g244kcal7.2g45.6g3.6g16.8g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g100g802kcal0g0g100.1g0g
Suolapähkinä 264g1575kcal65.6g26.4g131.5g19.8g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 1701g1495kcal86.7g195.6g20.4g85g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13896g13287kcal1269.4g638.6g590.8g293g
Valittu annoskoko6948g6643kcal634.7g319.3g295.4g146.5g
Annoskoko puolitettuna3474g3322kcal317.4g159.7g147.7g73.3g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200709