Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g21g73kcal1.6g15.5g0.4g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.3g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 250g96kcal2.5g17.3g0.5g6.3g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g100g170kcal20g0g10g0g
Basilika, tuore 3.3g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi2.8g7.7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g125g50kcal6.3g6.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1390g900kcal69.4g83g28.8g15.8g
Valittu annoskoko695g450kcal34.7g41.5g14.4g7.9g
Annoskoko puolitettuna348g225kcal17.4g20.8g7.2g4g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531