Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 3000g671kcal15g93g6g75g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2400g487kcal14.4g91.2g7.2g33.6g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g600g2328kcal198g0g170.4g0g
Juusto, mozzarella 600g1564kcal111.6g0g121.8g0g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g13g0.5g4.6g
Basilika, tuore45g18kcal1.4g2.2g0.4g1.8g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g45g405kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13920g11092kcal687.8g398.8g702.6g230g
Valittu annoskoko6960g5546kcal343.9g199.4g351.3g115g
Annoskoko puolitettuna3480g2773kcal172g99.7g175.7g57.5g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541