Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 551g786kcal68.8g1.7g56.5g0g
Sokeri 1001g4065kcal0g1000.4g0g0g
Maito, Kevyt501g230kcal16g24g7.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl501g1702kcal10g15g175.3g0g
Voi 60% rasvaa 476g2592kcal4.2g2.4g290.1g0g
Leivinjauhe 50g88kcal2.6g18.9g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 1302g4467kcal132.7g911.3g15.6g45.6g
Raparperi 1502g506kcal10.4g82.6g1.5g21g
Voi 60% rasvaa 250g1364kcal2.2g1.3g152.7g0g
Sokeri 501g2032kcal0g500.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 326g1117kcal33.2g227.8g3.9g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13920g37898kcal560.2g5571.2g1406.2g156.6g
Valittu annoskoko6960g18949kcal280.1g2785.6g703.1g78.3g
Annoskoko puolitettuna3480g9475kcal140.1g1392.8g351.6g39.2g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273