Peltileipä

Ota iso kulho tai vati.

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva.

Lisää sitten öljy, suola, sokeri, hiutaleet ja auringonkukansiemenet.

Lisää suurin osa jauhoista ja kun jauhot ovat sekaisin, vaivaa käsin tai vatkaimen taikinakoukuilla noin 5 min. Alusta taikinaan vielä loput jauhot niin että siitä tulee kimmoisaa ja se irtoaa kulhon renunoista.

Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa 45 min. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle syvälle uunipellille.

Jos uuni ja peltisi on pieni, jätä pieni osa pois ja pyörittele niistä erikseen muutama sämpylä toiselle pellille.

Nykyaikaisiin isohkoihin uuninpelleihin menee koko litran taikina! Taputtele leipä pellille jauhotetuin käsin, voitele leivän pinta kevyesti vedelle ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

Leikkaa pitsaleikkurilla leipä ruudukoksi (n.30-35 palaa).

Leikkaa pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy kohottamisen aikana.

Kohota peitettynä vielä 30-45 min. Paista peltileipä kypsäksi 200 asteessa uunin keskitasolla ( tämä vie 30-45 min uunista riippuen).

Jäähdytä ritilällä ja leikkaa neliöiksi valmiita uria pitkin!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Raisu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2394g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g180g110kcal23.5g2g0.7g0g
Rypsiöljy 216g1906kcal0g0g215.5g0g
Ruokasuola jodioitu 48g1.2kcal0.3g0g0g0g
Sokeri29g117kcal0g28.7g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl287g977kcal40.2g160.9g19.2g31.6g
Auringonkukansiemen 239g1422kcal55.1g30.2g118.5g14.4g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3591g12570kcal431g2478g68.2g179.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13968g34203kcal1100.2g5399.6g844.2g451.2g
Valittu annoskoko6984g17101kcal550.1g2699.8g422.1g225.6g
Annoskoko puolitettuna3492g8551kcal275.1g1349.9g211.1g112.8g
Arvot/100g100g245kcal7.9g38.7g6g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225132