Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3424g2054kcal51.4g445.1g3.4g30.8g
Voi 514g3725kcal6.1g2.1g417.5g0g
Sipuli (kuorittu)342g92kcal4.5g16.4g0.7g5.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1369g452kcal45.2g67.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 514g1695kcal10.3g15.4g179.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 668g2291kcal68g467.3g8g23.4g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 137g148kcal10.8g22.3g0.8g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13968g20916kcal392.6g2071.4g1220.2g125.8g
Valittu annoskoko6984g10458kcal196.3g1035.7g610.1g62.9g
Annoskoko puolitettuna3492g5229kcal98.2g517.9g305.1g31.5g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258