Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)1199g4196kcal167.9g671.4g82.7g131.9g
Vehnäjauho puolikarkea 585g2006kcal59.6g409.1g7g20.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 165g501kcal14.4g91.3g3.1g22.9g
Flora margariini 60, annos 10g300g1619kcal0.6g0.9g179.8g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 600g180kcal17.3g21.6g0.6g0g
Leivinjauhe 42g74kcal2.2g15.9g0g0.2g
Kananmuna kuorineen punnittu360g453kcal39.6g1.1g32.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g30g93kcal3.3g18g2.1g8.4g
Fariinisokeri600g2434kcal0g598.9g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1199g779kcal38.4g57.6g42g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g360g511kcal45g1.1g37g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g300g866kcal3.6g167.9g0g119.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.5g0g0g
Raparperi 1199g404kcal8.3g65.9g1.2g16.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13968g28615kcal800.4g4336.4g775.8g641.2g
Valittu annoskoko6984g14308kcal400.2g2168.2g387.9g320.6g
Annoskoko puolitettuna3492g7154kcal200.1g1084.1g194g160.3g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219