Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 898g6379kcal6.7g3.6g718.5g0g
Sokeri 1272g5164kcal0g1271g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1629g2052kcal179.1g4.9g146.6g0g
Leivinjauhe 60g105kcal3.1g22.6g0g0.3g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2395g8382kcal83.8g1939.8g23.9g71.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g60g240kcal0g59.3g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 599g737kcal23.8g25.7g60.2g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 72g266kcal13.3g7.9g15.6g21.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13968g46648kcal619.6g6669.6g1929.6g187.8g
Valittu annoskoko6984g23324kcal309.8g3334.8g964.8g93.9g
Annoskoko puolitettuna3492g11662kcal154.9g1667.4g482.4g47g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822