Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 200g65kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)60g360kcal12.6g4g32.4g4.3g
Kookoshiutale 4.4g29kcal0.4g0.3g2.8g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Ruokosokeri75g304kcal0g74.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki50g29kcal0.1g7g0g0.6g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g100g255kcal5.9g3.2g23.9g0g
Tomusokeri 1dl=60g30g120kcal0g30g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 1g3.9kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1398g3819kcal70g371.4g222.4g27.4g
Valittu annoskoko699g1909kcal35g185.7g111.2g13.7g
Annoskoko puolitettuna350g955kcal17.5g92.9g55.6g6.9g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137