Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 225g79kcal10.4g4.4g0.7g5.6g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 393g179kcal11.8g18.9g5.9g0g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 28g105kcal6.3g0g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1399g1055kcal67.2g62.6g56g12g
Valittu annoskoko700g527kcal33.6g31.3g28g6g
Annoskoko puolitettuna350g264kcal16.8g15.7g14g3g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632