Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g0.2g0.1kcal0g0g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 0.7g2.4kcal0g0.5g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1.2g3.9kcal0.1g0.7g0g0.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.3g1.1kcal0.1g0g0.1g0.1g
Auringonkukansiemen 0.2g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Kurpitsansiemen,kuoreton0.2g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g25kcal0.6g3.4g0.8g0.6g
Valittu annoskoko7g12kcal0.3g1.7g0.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna3g6kcal0.2g0.9g0.2g0.2g
Arvot/100g100g182kcal4.4g25g5.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974