Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original1g3.6kcal0g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.1g7.1kcal0.2g1.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kinuskikastike 0.3g1.3kcal0g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g59kcal0.6g7.6g3g0.2g
Valittu annoskoko7g30kcal0.3g3.8g1.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g15kcal0.2g1.9g0.8g0.1g
Arvot/100g100g411kcal4.2g52.8g20.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760