Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.5g5.1kcal0.2g1g0g0g
Luumu kivetön, kuivattu 1.5g3kcal0.1g0.6g0g0.1g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1.2g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Sokeri 1.5g5.9kcal0g1.5g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g53kcal1g6.2g2.6g0.2g
Valittu annoskoko7g26kcal0.5g3.1g1.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g13kcal0.3g1.6g0.7g0.1g
Arvot/100g100g367kcal6.9g43.1g18.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278