Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2.1g3kcal0.3g0g0.2g0g
Sokeri 2g8kcal0g2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 1.4g7.5kcal0g0g0.8g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g40kcal0.6g4.4g2g0g
Valittu annoskoko7g20kcal0.3g2.2g1g0g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.2g1.1g0.5g0g
Arvot/100g100g275kcal4.2g30.6g13.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472