Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste3.9g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl1.6g5.3kcal0g0g0.5g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g0.8g1.9kcal0.1g0g0.2g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g0.4g0.6kcal0g0g0g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]0.5g1.8kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g21kcal0.6g0.2g1.6g0.2g
Valittu annoskoko7g11kcal0.3g0.1g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g5kcal0.2g0.1g0.4g0.1g
Arvot/100g100g147kcal4.2g1.4g11.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224226