Kuningatar-rahkakakku (Kinuskikissa)

Pohja:
350 g dominokeksejä mansikkatäytteellä
100 g margariinia

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 ½ dl Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 200 g) kuningatar-rahkaa (Valio)

Pinnalle:
200 g mustikoita
50 g vadelmia
1 dl Multi-hyytelösokeria
1 dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale.

Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella.

Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska.

Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi.

Mittaa hyytelösokeri ja loput (1 dl) kuohukermasta kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia.

Sekoita kermahyytelö rahkan joukkoon.

Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto keskenään.

Kaada täyte vuokaan.

Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Kaada marjat kakun päälle.

Mittaa hyytelösokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Lusikoi kiille marjojen päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 155 grammaa

Jjs89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino mansikka (Lu), annos 13.5g1.6g8kcal0.1g1.1g0.4g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.5g3.3kcal0g0g0.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.4g4.8kcal0g0g0.5g0g
Hyytelösokeri multi (Dansukker), annos 1g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Maustettu rahka, kuningatar (Valio), annos 200g0.9g1.5kcal0.1g0.2g0.1g0g
Mustikka metsä- 0.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Pakaste vadelmat (Rainbow), annos 200g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri multi (Dansukker), annos 1g0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Vesi0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g46kcal0.4g5.2g2.8g0g
Valittu annoskoko7g23kcal0.2g2.6g1.4g0g
Annoskoko puolitettuna4g11kcal0.1g1.3g0.7g0g
Arvot/100g100g317kcal2.8g36.1g19.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232471