Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1g1.7kcal0g0g0.2g0g
Valkoviini kuiva 0.5g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g3.1g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton2.3g2.4kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g13kcal1g0.4g0.6g0.2g
Valittu annoskoko7g7kcal0.5g0.2g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g3kcal0.3g0.1g0.2g0.1g
Arvot/100g100g92kcal6.9g2.8g4.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012