Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Palsternakka 0.1g0kcal0g0g0g0g
Nauris 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Lohifilee 1.9g3.7kcal0.4g0g0.3g0g
Tilli, tuore 0.1g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0g0.1kcal0g0g0g0g
Sipulikuutiot Apetit0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.9g3.1kcal0g0g0.3g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g15kcal0.8g0g1.2g0g
Valittu annoskoko7g7kcal0.4g0g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.2g0g0.3g0g
Arvot/100g100g101kcal5.6g0g8.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981