Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp1.6g7kcal0.1g0.7g0.4g0.1g
Kohupiim (Tere)1.6g1.2kcal0.2g0.1g0g0g
Hapukoor (Tere)0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g0.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Maissitärkkelys 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kermavaahto, valio0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Mustikka, Pakkasmarja2.9g1kcal0g0.2g0g0.1g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g24kcal0.8g2.4g1g0.4g
Valittu annoskoko8g12kcal0.4g1.2g0.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g6kcal0.2g0.6g0.3g0.1g
Arvot/100g100g157kcal5.3g16g6.7g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709