Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2.3g2.9kcal0.3g0g0.2g0g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.8g2.6kcal0g0g0.3g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1.6g1.3kcal0g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g31kcal0.8g4.4g1g0g
Valittu annoskoko7g15kcal0.4g2.2g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna4g8kcal0.2g1.1g0.3g0g
Arvot/100g100g207kcal5.4g29.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148