Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 0.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1.6g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g1g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Oliiviöljy 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Ohrajauho 0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g23kcal0.4g2.6g1g0.2g
Valittu annoskoko7g12kcal0.2g1.3g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g6kcal0.1g0.7g0.3g0.1g
Arvot/100g100g157kcal2.7g17.6g6.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694