Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)2.4g3.4kcal0.3g0g0.3g0g
Sokeri 0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Perunajauho 1dl=70g0.6g1.8kcal0g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.1g0kcal0g0g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g3.3g5.3kcal0.2g0.5g0.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g29kcal1.2g3.6g1g0g
Valittu annoskoko8g14kcal0.6g1.8g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna4g7kcal0.3g0.9g0.3g0g
Arvot/100g100g192kcal8g24g6.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179