Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g0.8g4.9kcal0.2g0.1g0.4g0g
Sokeri 0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Voisarvi croissant 0.8g3kcal0.1g0.3g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Raparperi 2.7g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Fariinisokeri0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Vesi0.1g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g38kcal0.8g5.6g1.2g0g
Valittu annoskoko7g19kcal0.4g2.8g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.2g1.4g0.3g0g
Arvot/100g100g259kcal5.5g38.4g8.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759