Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2g0.5kcal0g0g0g0g
Parsakaali brokkoli 2g0.7kcal0.1g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Paprika punainen 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Ruokakerma Valio 4% K&P1g0.6kcal0g0g0g0g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g0.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g0.3g0.9kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g8kcal0.6g0.2g0g0g
Valittu annoskoko8g4kcal0.3g0.1g0g0g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0.2g0.1g0g0g
Arvot/100g100g51kcal3.9g1.3g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900