Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2.3g3.9kcal0.4g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1.2g1kcal0g0.1g0.1g0g
Bataatti, kuorittu 2.9g2.4kcal0g0.5g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.3g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g16kcal0.8g1.2g0.6g0.2g
Valittu annoskoko8g8kcal0.4g0.6g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.2g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g107kcal5.3g8g4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886