Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1.2g3.6kcal0.1g0.7g0g0.2g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit0.4g1.7kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Maito, Kevyt3.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen0.4g1.7kcal0.1g0g0.2g0.1g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Ruokaöljy keskiarvo 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Vehnälese 0.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g35kcal1.4g4.2g1.4g1g
Valittu annoskoko7g18kcal0.7g2.1g0.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.4g1.1g0.4g0.3g
Arvot/100g100g238kcal9.5g28.4g9.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222218