Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1.6g11kcal0g0g1.2g0g
Mustikka2.3g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g43kcal0.6g4.6g2.4g0.4g
Valittu annoskoko8g22kcal0.3g2.3g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g11kcal0.2g1.2g0.6g0.1g
Arvot/100g100g289kcal4g30.7g16g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796