Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1.4g2.3kcal0.3g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Basilika, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 2.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%0.5g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Lasagnelevy Rainbow0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g16kcal1.2g1.4g0.6g0g
Valittu annoskoko8g8kcal0.6g0.7g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.3g0.4g0.2g0g
Arvot/100g100g104kcal7.8g9.1g3.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111