Britatorttu

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

Vaahdota voi ja 1dl makeutusaineita (itse käytin 50/50 sokeria ja makeutusjauhetta).

Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon.

Sekoita joukkoon 1,5dl vehnäjauhoja, (joihin voit halutessasi lisätä 2tl leivinjauhetta) vuorotellen maidon kanssa.

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset ja 1,5dl makeutusaineita kovaksi vaahdoksi.

Lisää vaahto kuohkeasti taikinan päälle.

Paista 175c/n.20min.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka.

Puolita jäähtynyt torttu ja lisää kerma-rahkaseoksesta puolet ensimmäisen puolikkaan päälle.

Ripottele joukkoon marjoja.

Nosta toinen puolikas päälle ja lisää loput täytteet tämän päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.7g5.4kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Vadelma 1.2g0.5kcal0g0g0g0g
Vispikerma Flora 20%1.5g3.2kcal0g0.1g0.3g0g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g1.5g1kcal0.2g0.1g0g0g
Sokeri 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maito, Kevyt0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g33kcal0.8g2.6g2g0g
Valittu annoskoko8g17kcal0.4g1.3g1g0g
Annoskoko puolitettuna4g8kcal0.2g0.7g0.5g0g
Arvot/100g100g214kcal5.1g16.7g12.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=369171