Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 0.3g1.2kcal0g0g0.1g0g
Maissiöljy 0.2g1.7kcal0g0g0.2g0g
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste0g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Nauris 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Maissitärkkelys 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 3.5g6.4kcal0.7g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g20kcal1.4g0.2g1.4g0g
Valittu annoskoko8g10kcal0.7g0.1g0.7g0g
Annoskoko puolitettuna4g5kcal0.4g0.1g0.4g0g
Arvot/100g100g130kcal9.2g1.3g9.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106750