Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl3.6g12kcal0.1g0.1g1.3g0g
Sokeri 0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja1.8g2.9kcal0.1g0.3g0.1g0g
Lakka1.8g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Liivate 0.1g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g36kcal0.6g1.8g2.8g0.2g
Valittu annoskoko8g18kcal0.3g0.9g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.2g0.5g0.7g0.1g
Arvot/100g100g234kcal3.9g11.7g18.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843