Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g0.6g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Persilja 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g4.7g5.6kcal0.1g0.3g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g21kcal0.4g1.4g1.4g0.2g
Valittu annoskoko8g10kcal0.2g0.7g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g5kcal0.1g0.4g0.4g0.1g
Arvot/100g100g132kcal2.5g8.9g8.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122