Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)3.9g1kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g8kcal0g0.6g0.6g0.2g
Valittu annoskoko8g4kcal0g0.3g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0g0.2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g49kcal0g3.8g3.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471