Omenapiirakka

Pohja:

3 dl erikoisvehnäjauhoja
150 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
400 g omenaa
1 tl kanelia

Sulata margariini.

Kuumenna uuni 200*C.

Kuori ja pilko omenat.

Sekoita sula margariini ja dl sokeria.

Lisää jauhot.

Sitten muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Ota dl sivuun piirakan pinnalle taikinaa.

Levitä taikina piirakkavuokaan, päälle omenat, 1/2 dl sokeria ja kanelia tl. Laita dl taikinaa päälle ristikoksi.

Paista 30-40 min 200*C.

Tarjoa vaikka kylmän vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 146 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g2.7g0.9kcal0g0.2g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1g7.4kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 1g4.2kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.1g7.2kcal0.2g1.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g41kcal0.6g5.4g1.6g0.2g
Valittu annoskoko8g21kcal0.3g2.7g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.2g1.4g0.4g0.1g
Arvot/100g100g262kcal3.8g34.2g10.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437109