Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.2g0.1kcal0g0g0g0.1g
Siirappi 1.4g4.2kcal0g1g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g1.7g1kcal0.2g0.1g0g1.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 6.9g24kcal0.4g5.3g0.1g0.1g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 3.5g13kcal0.2g2.9g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 12g39kcal1.4g7.3g0.2g0.7g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3.5g11kcal1g0.2g0.7g1.1g
Auringonkukansiemen 2.4g14kcal0.6g0.3g1.2g0.1g
Kurpitsansiemen,kuoreton2.4g12kcal0.4g1g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g250kcal8.4g36.2g7.6g7g
Valittu annoskoko70g125kcal4.2g18.1g3.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna35g63kcal2.1g9.1g1.9g1.8g
Arvot/100g100g179kcal6g25.8g5.4g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974