Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 18g4.4kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Parsakaali brokkoli 18g6.4kcal0.8g0.4g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.7kcal0.1g0.6g0g0.2g
Paprika punainen 8.8g2.6kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ruokakerma Valio 4% K&P9g5.5kcal0.1g0.4g0.4g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g3.6g5.5kcal0.6g0.1g0.3g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g2.7g8.1kcal0.9g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g70kcal5.8g4.6g2.8g2.8g
Valittu annoskoko70g35kcal2.9g2.3g1.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna35g18kcal1.5g1.2g0.7g0.7g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.3g2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900