Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 27g11kcal0.3g1.9g0.1g0.7g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g0.4g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g7g21kcal1.5g0.1g1.5g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g7.8g4.5kcal0.3g0.4g0.2g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g2g6.6kcal0.4g0g0.6g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g2.3g4.7kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana141g103kcal5.6g5.6g6.2g1.6g
Valittu annoskoko71g52kcal2.8g2.8g3.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna35g26kcal1.4g1.4g1.6g0.4g
Arvot/100g100g73kcal4g4g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589